Quesadillu s kuřecím masem, rajčaty, kukuřicí a sýrem
Co potřebujete: 4 tortilly, 200 g kuřecích prsou DZ Klatovy, 200 g čedaru, 250 g cherry rajčat, 150 g kukuřice, špetka mleté červené papriky, špetka chilli, sůl, 1 lžíci oleje, máslo, zakysaná smetana.
Ingredience: 2 kuřecí prsa DZ Klatovy, 2 červené papriky, pórek, 40 g Jidášova ucha, 1/2 plechovky bambusových výhonků, 1 větší mrkev, burské oříšky, půlka cibule, 6-8 lžic sójové omáčky, 3-4 lžíce koření Čína, stolní olej
Postup přípravy:
1) Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, posypte chilli, mletou paprikou, solí a na oleji orestujte.
2) Rajčátka nakrájejte na malé kostičky. Velkou pánev rozehřejte nasucho na středně horké plotýnce. Jakmile pánev absorbuje teplo, potřete dno částí másla a vložte jednu tortillu. Položte na ní jednu porci hotového kuřecího masa, posypte nastrouhaným sýrem, kukuřicí a kousky rajčat, zasypte sýrem a přikryjte druhou plackou. Tu na horní straně opět potřete rozpuštěným máslem. Nechte opékat v pánvi bez obracení asi jednu a půl až dvě minuty, dokud spodní placka ze spodu nezezlátne. Poté velkou a širokou obracečkou (nebo dvěma) opatrně obraťte a opečte stejným způsobem i z druhé strany. Teplem se sýr uvnitř rozteče a všechno spojí dohromady.
3) Podávejte se zakysanou smetanou k namáčení, případně ještě s mexickou salsou podle vaší volby.