Poctivá čína
Poctivá čína, kterou zvládne i začátečník 🙃
Ingredience: 2 kuřecí prsa DZ Klatovy, 2 červené papriky, pórek, 40 g Jidášova ucha, 1/2 plechovky bambusových výhonků, 1 větší mrkev, burské oříšky, půlka cibule, 6-8 lžic sójové omáčky, 3-4 lžíce koření Čína, stolní olej
Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (pro snadnější přípravu je dobré mít maso lehce zmražené), zalijeme olejem, smícháme s kořením Čína a necháme dvě hodiny odležet. Do misky s vlažnou vodou vložíme na dvě hodiny houbu Ucho Jidášovo a necháme nabobtnat. Po uplynutí doby vykrojíme z hub tvrdý střed a nakrájíme je na nudličky, rozpálíme olej (lepší více oleje) a maso hodíme na pánev. Je důležité, aby se maso zatáhlo – tzn., že maso nezačneme hned míchat, ale až po zatáhnutí jedné strany otočíme (obracíme jen jednou). Přidáme cibuli (kostičky). Po orestování druhé strany masa přidáme houbu, papriku (větší kostičky), mrkev (tenké plátky), bambusové výhonky, pórek (kolečka), burské oříšky a necháme dusit. Po 3 minutách zalijeme sójovou omáčkou a opět dusíme, dokud není maso hotové.
TIP: Maso má být šťavnaté a zelenina křupavá, nikoli měkká!