Penne s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem
Receptů na těstoviny není nikdy dost, souhlasíte...? 😊
Ingredience: kuřecí prsa DZ Klatovy (500 g), 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička sušených italských bylinek (směs tymián, oregano, bazalka), 5 ks rajčat, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného chilli, 6 plátků opečené slaniny, 250 ml smetany na vaření 12%, 1 hrnek čerstvě nastrouhaného parmazánu, 300 g penne těstovin, 1/2 hrnku nastrouhaného parmazán k podávání
Postup přípravy: Ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na něj na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, zaprašte mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečné. Maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou. Do stejné pánve přidejte rajčata, špenát, česnek, chilli, třetinu kuřecího masa nakrájeného na malé proužky a polovinu připravené slaniny (opečené, osušené a nasekané). Pořádně promíchejte. Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte než se sýr rozpustí (trvá to 1-2 minuty). V tu chvíli pánev stáhněte z ohně a omáčku dochuťte solí a dalším chilli (pokud chcete mít jídlo více pikantní). Mezitím si uvařte těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vařicí vodou podle návodu, aby byly al dente. Těstoviny slijte a přidejte do pánve s omáčkou. Na závěr přidejte zbylou slaninu. Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájejte na proužky. Servírujte těstoviny s omáčkou, navrch poklaďte kousky kuřete a zasypte strouhaným parmazánem.